Împărtăşeşte pagina pe...

Dictionar de Termeni


Alegeti o litera:   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   L   M   N   O   P   R   S   T   U   V   Z  
Hala

Cladire amenajata, cu instalatiile necesare, unde se vând alimente (îndeosebi carne); piata acoperita. Sala de dimensiuni foarte mari, amenajata ca atelier în fabrici, ca sala pentru manifestatii sportive, culturale, pentru expozitii etc.

Hidrant

Dispozitiv la conductele de distributie a apei sub presiune, care permite deschiderea si închiderea unuia sau a mai multor furtunuri în acelasi timp

Hidrofor

Instalatie utilizata in cazurile in care reteaua de alimentare cu apa a orasului nu are suficienta presiune pentru a ridica apa la etajele superioare ale cladirilor; presiunea necesara impingerii apei dintr-un rezervor pana la inaltimea dorita se face cu ajutorul aerului comprimat.

Hidrofugare

Tratare in vederea insensibilizarii la actiunea apei.

Hidroizola

A izola pentru a împiedica sau reduce infiltrarea sau orice alta actiune a apei asupra unei constructii.

Hidrotehnic

Ramura a tehnicii care se ocupa cu folosirea apei si cu proiectarea si executarea lucrarilor de folosire a apei, a energiei hidraulice si a lucrarilor de prevenire a distrugerilor provocate de ape. Privitor la hidrotehnica care apartine hidrotehnicii.

Higrometru

Aparat pentru masurarea umiditatii aerului atmosferic.

Humus

Strat superficial al solului, cuprinzand in mare proportie produse de descompunere rezultate din desfasurarea vegetatiei plantelor.


Vanzare case, apartamente, terenuri, inchiriere garsoniere, spatii comerciale